Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Olmert kan overleve politisk

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Konklusjonene i Winograd-komiteens endelige rapport var for mild til å tvinge fram statsminister Ehud Olmerts avgang. Det innrømmer sentralt plasserte kilder i regjeringskoalisjonen, i følge Jerusalem Post. Opposisjonspolitikerne finner setninger i rapporten som de mener styrker kravet om Olmerts avgang, men hittil har signalene fra regjeringspartnerne vært beroligende for Olmert. Flere mener Olmert ble renvasket av Winograd-komiteen. Ingen av de toneangivende topp-politikerne i Kadima, Ap eller Shas har foreløpig krevd hans avgang. – Ehud Barak vil synes det er ekstremt vanskelig å kreve Olmerts avgang på grunnlag av denne rapporten, sier en medarbeider av Ap-lederen. – Rapporten var ikke så tøff som vi trodde den ville bli, sier en annen kilde i Ap. Innad i Ap skal det være kun fire av 19 Knesset-medlemmer som presser på for å trekke partiet ut av regjeringskoalisjonen. – Rapporten kan gjerne betegnes som mild, men det er ingen tvil om at den må føre til Olmerts avgang, sier Knesset-medlem Ophir Paz-Pines.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart