Olmert kan overleve politisk

Konklusjonene i Winograd-komiteens endelige rapport var for mild til å tvinge fram statsminister Ehud Olmerts avgang. Det innrømmer sentralt plasserte kilder i regjeringskoalisjonen, i følge Jerusalem Post. Opposisjonspolitikerne finner setninger i rapporten som de mener styrker kravet om Olmerts avgang, men hittil har signalene fra regjeringspartnerne vært beroligende for Olmert. Flere mener Olmert ble renvasket av Winograd-komiteen. Ingen av de toneangivende topp-politikerne i Kadima, Ap eller Shas har foreløpig krevd hans avgang. – Ehud Barak vil synes det er ekstremt vanskelig å kreve Olmerts avgang på grunnlag av denne rapporten, sier en medarbeider av Ap-lederen. – Rapporten var ikke så tøff som vi trodde den ville bli, sier en annen kilde i Ap. Innad i Ap skal det være kun fire av 19 Knesset-medlemmer som presser på for å trekke partiet ut av regjeringskoalisjonen. – Rapporten kan gjerne betegnes som mild, men det er ingen tvil om at den må føre til Olmerts avgang, sier Knesset-medlem Ophir Paz-Pines.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart