Kan oppleve konkurser som følge av svak dollar

Den stadige verdifallet av den amerikanske dollaren fører til at mange enheter innen kibbutz-industrien står i fare for å gå konkurs. Det fortalte formann i Kibbutz-industrienes forbund, Jonatan Melamed til Jerusalem Post mandag. – Skaden er veldig alvorlig. Vi snakker om flere hundre millioner dollar […] Jeg kan si at det allerede er fabrikker som vurderer nedleggelse, særlig i tekstilsektoren, som baserer seg på dollaren, forteller Melamed. Mange kibbutz-fabrikker ser nå på muligheten for å si opp ansatte. Men "det er alltid disse menneskene som må ende opp med å betale prisen for disse krisene," mener formannen. Tirsdag besøkte finansminister Ronnie Bar-On flere kibbutzer i Vest-Galilea, og møtte ansatte og bestyrere ved disse kibbutzene for å forhøre seg om situasjonen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart