Vil tillate Egypt å doble grensestyrke

Utenriksminister Tzipi Livni har endret syn når det gjelder Egypts grensestyrke mot Gaza-stripen. Nå anbefaler hun at Egypt får øke sin soldatkontingent fra 750 til 1.500, slik både Egypt og USA ønsker. Livni vil også tillate at grensevaktene får bedre våpen, melder Ha’aretz. Forsvarsdepartementet og de israelske forsvarsstyrkene, på sin side, går fortsatt sterkt imot forslaget. De frykter en forsterket vaktstyrke kan utgjøre en sikkerhetstrussel mot Israel. – Hva er verst, å ha 750 flere egyptiske soldater i området, eller en ny situasjon hvor grensen er vidåpen og det ikke er nok soldater til å holde den stengt, spør en medarbeider i Utenriksdepartementet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart