Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Får farligere raketter med hjelp fra Iran

Syria har oppgradert en iransk bakke-til-bakke rakett som gjør den mer treffsikker enn tidligere, melder Barak Ravid i Ha’aretz. Han bygger sin artikkel på informasjon som nylig er gitt til "fremstående regjeringsmedlemmer" i Israel. Israelske sikkerhetseksperter mener Damaskus og Teheran har samarbeidet om oppgraderingen av Zelzal-systemet. Raketten har en rekkevidde på omkring 250 kilometer og kan bli utstyrt med et ekstra stort krigshode. De siste årene har Syria satt i gang et storstilt våpenprogram, først og fremst med import fra Russland. Sjef for den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad, Meir Dagan, mener de fleste av våpenkjøpene til Damaskus er beregnet til selvforsvar. Han finner ikke indikasjoner på at syrerne planlegger et militært angrep mot Israel. Rakettoppgraderingen vekker imidlertid bekymring hos Ravids "politiske kilde". – Problemet er at syrernes raketter blir endret fra å være mindre effektive våpen til presisjonsvåpen som vil gjøre dem i stand til å bruke rakettene mot [israelske] militærbaser, flyplasser og militære lagre. Dette er en utvikling som skaper bekymring, sier regjeringskilden. Syria har et stort antall raketter. Under Den andre Libanon-krigen brukte Hizbollah en mengde 220 mm raketter fra Syria som forårsaket store ødeleggelser i Nord-Israel. I følge israelske anslag har Syria titusenvis av slike raketter. I tillegg har de Scud-C og Scud-D raketter med rekkevidde på mellom 500 og 800 kilometer. Med disse kan den syriske hæren ramme ethvert mål på israelsk territorium.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart