Mughniyah var personifiseringen av «ondskapens akse»

Imad Fayez Mughniyah var personifiseringen av "ondskapens akse" mener Amir Oren i Ha’aretz. Terrorlederen var et viktig bindeledd mellom ekstrem ayatollah-ideologi og den libanesiske shia-bevegelsen. – Alle de Iran-ledede terrorangrepene gjennomført av Hizbollah ble planlagt av Mughineyeh personlig, i følge Oren. Han tror det vil ta lang tid for Iran og Hizbollah å finne en verdig arvtaker etter Mughniyah. – Tidligere er likvidasjoner av terrorledere blitt kritisert fordi deres arvtakere viser seg å bli enda verre. Det er ikke tilfelle nå, skriver Oren. – Den som klarte å stramme nettet rundt Mughniyah i Syria hadde utmerkede operative og etterretningsmessige evner, noe som manglet i Den andre Libanon-krigen. Man kan bare lure på hvorfor vi ikke har klart å finne de kidnappede soldatene Ron Arad, Gilad Shalit, Eldad Regev og Udi Goldwasser, avslutter Oren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart