Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mughniyeh var mer ettersøkt enn Nasrallah

– Hvis det finnes noen definisjon på et "slangehode", så er det Imad Mughniyeh, skriver Yossi Melman i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. Som øverstkommanderende for Hizbollahs militære styrker skal Mughniyeh ha vært mer ettersøkt av Israel enn Hizbollahs toppleder sjeik Hassan Nasrallah (bildet). De to topplederne grunnla Hizbollah sammen på 1980-tallet. Mughineyeh har levd i skjul i årevis, og stadig flyttet rundt i land som Libanon, Iran og Syria. Han har byttet identitet ofte, og skal også ha gjennomgått flere plastiske operasjoner. På 1990-tallet forsøkte Mossad å likvidere Mughineyeh i Sør-Beirut. Terrorlederens bror ble drept i operasjonen, og man håpet dette ville gi en ny sjanse til å kidnappe eller likvidere Mughineyeh i brorens begravelse. Men Mughineyeh møtte aldri opp. Den drepte Hizbollah-lederen fikk sin første terrorerfaring som soldat og offiser for Fatah og Yasser Arafats Force 17-styrke i Libanon på 1970-tallet. Det første oppdraget fikk han i 1976, som snikskytter i grenseområdet mellom den kristne og muslimske bydelen av Beirut. Da PLO forlot Beirut i 1982 gav Arafat i oppdrag til Mughniyeh å overføre våpen til libanesiske militsstyrker som var alliert med palestinerne. – Vi er veldig stolte av å ha en palestiner som har en så høy posisjon i Hizbollah, sa en tjenestemann i Fatah til Jerusalem Post i 2006.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart