Mughniyeh var mer ettersøkt enn Nasrallah

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

– Hvis det finnes noen definisjon på et "slangehode", så er det Imad Mughniyeh, skriver Yossi Melman i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. Som øverstkommanderende for Hizbollahs militære styrker skal Mughniyeh ha vært mer ettersøkt av Israel enn Hizbollahs toppleder sjeik Hassan Nasrallah (bildet). De to topplederne grunnla Hizbollah sammen på 1980-tallet. Mughineyeh har levd i skjul i årevis, og stadig flyttet rundt i land som Libanon, Iran og Syria. Han har byttet identitet ofte, og skal også ha gjennomgått flere plastiske operasjoner. På 1990-tallet forsøkte Mossad å likvidere Mughineyeh i Sør-Beirut. Terrorlederens bror ble drept i operasjonen, og man håpet dette ville gi en ny sjanse til å kidnappe eller likvidere Mughineyeh i brorens begravelse. Men Mughineyeh møtte aldri opp. Den drepte Hizbollah-lederen fikk sin første terrorerfaring som soldat og offiser for Fatah og Yasser Arafats Force 17-styrke i Libanon på 1970-tallet. Det første oppdraget fikk han i 1976, som snikskytter i grenseområdet mellom den kristne og muslimske bydelen av Beirut. Da PLO forlot Beirut i 1982 gav Arafat i oppdrag til Mughniyeh å overføre våpen til libanesiske militsstyrker som var alliert med palestinerne. – Vi er veldig stolte av å ha en palestiner som har en så høy posisjon i Hizbollah, sa en tjenestemann i Fatah til Jerusalem Post i 2006.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart