Bosettere fortsetter å bygge

Til tross for statsminister Ehud Olmerts løfte om å stanse bygging i mindre og isolerte bosetninger på Vestbredden, fortsetter bosettere illegal utvidelse flere steder, skriver Amos Harel i Ha’aretz. I Eli nord for Ramallah er bosettere i ferd med å bygge 27 mindre boliger, eller såkalte "trailere". Noen av trailerne blir satt opp på land som er privat eid av palestinere, i følge organisasjonen Peace Now. Ha’aretz har fått opplysningen bekreftet av sikkerhetskilder. Bosetterrådet for Judea og Samaria hevder utbyggingen skjer på statlig eiendom. – Uansett hvem som eier landet, er det klart at utbyggingen i Eli skjer uten godkjennelse [av myndighetene], skriver Harel. Også i Maskiot nord i Jordan-dalen er det registrert illegal utbygging. Ti familier har nylig flyttet inn i bosetningen, som tidligere var en israelsk militærbase.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart