Forbereder seg på storming av grensen

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

I januar organiserte Hamas en storming av grensen mellom Egypt og Gaza-stripen, og hundretusenvis av palestinere strømmet ukontrollert inn i Sinai. I dag formiddag, eller et annet tidspunkt i nær framtid, er det fryktet at Hamas vil gjenta aksjonen mot grenseoverganger til Israel. De israelske forsvarsstyrkene må være forberedt på å drive tilbake titusenvis av sivile palestinere, samtidig som de blir beskutt av væpnede palestinere som bruker menneskemengden som skjold. Hamas ser på masseaksjonen som et vinn-vinn scenario. Dersom noen palestinere klarer å bryte gjennom grensen vil det være en prestisjefull seier for Hamas. Dersom IDF stanser aktivistene med voldelige midler, og demonstranter blir drept, vil Hamas ha bevist Israels "brutalitet" mot Gaza-befolkningen. IDF har allerede gjort en rekke tiltak for å ta brodden fra masseaksjonen til Hamas. I områder på Gaza-stripen som ligger opp mot israelsk bebyggelse er det innført "sterile buffersoner", hvor IDF vil skyte mot alle som nærmer seg grensegjerdet. Styrkene langs grensen har vært i alarmberedskap siden torsdag og har fått nye forsyninger av utstyr for å oppløse demonstrasjoner. Målet er å drive flokkene med marsjerende palestinere tilbake allerede før de når grensegjerdet, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Først vil det bli avfyrt varselskudd med artilleri. Dersom demonstrantene fortsetter mot grensen vil det bli brukt tåregass. Dersom dette ikke hjelper, vil skarpskyttere bli kommandert til å skyte mot demonstrantens føtter når de nærmer seg grensegjerdet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart