Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Forbereder seg på storming av grensen

I januar organiserte Hamas en storming av grensen mellom Egypt og Gaza-stripen, og hundretusenvis av palestinere strømmet ukontrollert inn i Sinai. I dag formiddag, eller et annet tidspunkt i nær framtid, er det fryktet at Hamas vil gjenta aksjonen mot grenseoverganger til Israel. De israelske forsvarsstyrkene må være forberedt på å drive tilbake titusenvis av sivile palestinere, samtidig som de blir beskutt av væpnede palestinere som bruker menneskemengden som skjold. Hamas ser på masseaksjonen som et vinn-vinn scenario. Dersom noen palestinere klarer å bryte gjennom grensen vil det være en prestisjefull seier for Hamas. Dersom IDF stanser aktivistene med voldelige midler, og demonstranter blir drept, vil Hamas ha bevist Israels "brutalitet" mot Gaza-befolkningen. IDF har allerede gjort en rekke tiltak for å ta brodden fra masseaksjonen til Hamas. I områder på Gaza-stripen som ligger opp mot israelsk bebyggelse er det innført "sterile buffersoner", hvor IDF vil skyte mot alle som nærmer seg grensegjerdet. Styrkene langs grensen har vært i alarmberedskap siden torsdag og har fått nye forsyninger av utstyr for å oppløse demonstrasjoner. Målet er å drive flokkene med marsjerende palestinere tilbake allerede før de når grensegjerdet, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Først vil det bli avfyrt varselskudd med artilleri. Dersom demonstrantene fortsetter mot grensen vil det bli brukt tåregass. Dersom dette ikke hjelper, vil skarpskyttere bli kommandert til å skyte mot demonstrantens føtter når de nærmer seg grensegjerdet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart