Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas prøver å skremme Israel fra å ramme toppledere

Den siste opptrappingen i Gaza-krigen ble innledet onsdag morgen, da Israel drepte fem Hamas-soldater i en målrettet luftoperasjon. Siden den gang har Hamas svart med over 80 raketter mot israelske byer. En sivil israeler er drept og mange såret i disse angrepene. Luftoperasjonen onsdag morgen må ha vært så militær betydningsfull at Israels ledere var villig til å betale den forventede prisen med økt intensitet i de palestinske rakettangrepene, skriver Amos Harel i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. I følge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet hadde de fem terroristene nylig returnert fra militær trening i Iran og Syria. De kom inn på Gaza-stripen etter at grensebarrieren i Rafah ble åpnet av Hamas i slutten av januar. – Shin Bet antydet at de hadde fått intensiv trening med tanke på et spesielt prosjekt. En annen kidnapping? Langt-rekkende raketter? Selvmordsbomber? Det er klart at trusselen [mot Israel] var alvorlig nok til å angripe dem straks, selv om det skulle bety titalls raketter mot Sderot og Ashkelon, skriver Harel. Hamas har de siste månedene svart med massive rakettangrep mot Israel hver eneste gang Israel har gjennomført større målrettede angrep mot deres terrorister. Målet er å avskrekke Israel fra å gjennomføre målrettede likvidasjoner på de politiske og militære topplederne i Hamas, mener Harel. I følge militæranalytikeren kan en stor bakkeinvasjon av Gaza-stripen komme til våren, etter at IDF har fullført sine forberedelser. – Stikk i strid med Libanon i 2006 er det umulig å identifisere på noe nivå – fra regjeringen til Gaza-brigaden – noe ønske om å gå til krig. Men hvert israelsk offer, spesielt i Sderot, fører IDF litt nærmere en stor operasjon, skriver Harel. Det er bare to uker siden intensiteten i Gaza-krigen var tilsvarende den som er nå, men så roet den seg ned igjen. Hamas, i hvert fall slik det ser ut nå, ønsker ikke å dra Israel inn i en full krig, avslutter Harel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart