Strategisk angrep mot den religiøse høyresiden

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Amir Mizroch i Jerusalem Post påpeker at terrorangrepet i Jerusalem var et angrep på hele den religiøse høyresiden i israelsk politikk. Han mener terroristene visste at angrepet ville bli tolket i en religiøs kontekst, som en kamp mellom det onde og det gode, en kamp mellom Ismael og Isak. – Måten angrepet ble gjennomført på, med skarpe skudd, jakt på studenter rundt på skolen, drap på kloss hold og ekstra skudd for å bekrefte drapene – og ikke en selvmordsbombe – vil bidra til opplevelsen av brutaliteten i fortellingen mellom godt og ondt, tror Mizroch. At utenriksdepartementet allerede har varslet at angrepet ikke vil få noen følger for samtalene med de palestinske selvstyremyndighetene vil bare intensivere sinnet på høyresiden. Det religiøse Shas-partiet vil oppleve knallhardt press fra sine egne om å forlate regjeringskoalisjonen med Kadima og Arbeiderpartiet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart