Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tusenvis samlet seg utenfor bibelskolen

Tusenvis av mennesker samlet seg utenfor yeshiva Merkaz Harav i Jerusalem fredag. De ville si farvel til de åtte unge israelerne som ble offer for gårsdagens terrorangrep. Familiemedlemmer samlet seg utenfor inngangen til den jødiske bibelskolen, hvor de avdødes kropper ble lagt på benker fremfor dem. Skolens rektor, rabbi Ya’akov Shapira, var den første som holdt en tale over de drepte Torah-studentene. – Denne massakren er en fortsettelse av [Hebron-]massakren i 1929 og profetens blod koker fortsatt. Også statslederne i landet forstår at nasjonens hjerte er Torah. Det er tid for oss alle å forstå at dette er sant. Vi tror alle at tiden er kommet for en dramatisk åndelig endring, hvor vi har et sterkt, godt og pålitelig lederskap, sa Shapira med gråten i halsen. – Vi har alle behov for nåde, hele nasjonen. Be for oss alle og gi god rådgivning til våre familier, til de sørgende vennene deres, la han til. Også sjefrabbiner Shlomo Amar hadde tårer i øynene under sin tale til de fremmøtte: – Vi har betalt med våre beste gutter, som satt med sine Talmud-skrifter […] Torahen var hele deres verden. De er rosene som har blitt plukket […] og Gud vil vise oss nåde for deres skyld, forsikret Amar. I sin bønn til Gud rørte Jerusalems ordfører Uri Lupolianski folkemengden utenfor yeshiva-skolen: – Herre, nasjoner har invadert vårt land, vannhelliget ditt hellige rom [biblioteket på bibelskolen, red. anm]. Åtte av våre kjært elskede, måtte Gud hevne deres blod, som senest i går levde blant oss, men ikke lenger lever med oss. Deres liv ble frarøvet av smålige mordere […] men morderen ønsket ikke å ramme dem alene, men hver eneste en av oss, hver eneste innbygger i den hellige by Jerusalem, sa Lupolianski. Straks etter minnemarkeringen ble de åtte personene gravlagt på gravsteder rundt om i Israel. Fire av de drepte var henholdsvis 15 og 16 år gamle.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart