Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gjenåpner bibel-klubb

Omkring 200 israelere kom sammen i en gjenåpnet bibel-klubb i presidentboligen til Shimon Peres onsdag. Blant deltakerne var det israelere i alle aldre med ulik religiøs og politisk bakgrunn. Det er fire år siden en bibel-klubb ble avholdt i presidentboligen. Israels halvoffentlige bibel-klubb ble først startet av David Ben-Gurion, da han var statsminister på 1950-tallet. Den gang var samlingene dominert av landets sekulære elite som var interessert i de gamle hellige skriftene. Ben-Gurion, som så på seg selv som en Bibel-ekspert, deltok aktivt i diskusjonene. Han mente "bøkenes bok" var et nasjonalt og universelt dokument som ikke bare måtte brukes i en religiøs sammenheng. Etter at David Ben-Gurion døde, ble ansvaret for bibel-klubben overtatt av Israels tredje president Zalman Shazar. Få av presidentene som fulgte klarte å få til jevnlige møter i bibel-klubben, men nå gjør president Shimon Peres et nytt forsøk. Peres har åpnet for aktiv deltakelse fra mer religiøst orientert israelere. På den første samlingen ble det presentert foredrag om Jerusalems status og størrelse på det første og det andre templets tid, foredrag om Jerusalems åndelige og nåværende betydning, diktlesning og musikkinnslag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart