Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Antisemittismen øker fordi Storbritannia forlater sine kristne røtter

Storbritannia er blitt hovedsentrum for antisemittismen i Europa, mener den israelske historieprofessoren Robert S. Wistrich. Problemet med jødehat i Storbritannia blir forsterket av en stadig mer radikal muslimsk minoritetsbefolkning og et svakt jødisk lederskap som ikke tør å gå imot trenden. I tillegg blir antisemittismen forsterket av at landet beveger seg bort fra sine gamle kristne røtter, mener Wistrich. – Britene har ikke lenger noe bibelbasert begrunnelse for jødisk tilstedeværelse i Det hellige land, påpeker professoren. Antisemittismen har en lang historie på de britiske øyer. Kong Edvard I utviste alle jøder fra England i 1290. De hadde ingen adgang til riket inntil Oliver Cromwell fikk gjort om lovene i 1656. – Tradisjonell engelsk litteratur er gjennomsyret med antisemittisme, hevder Wistrich. Storbritannia har minst 1,6 millioner muslimer. Den jødiske minoriteten er omkring 350.000, i følge Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart