Antisemittismen øker fordi Storbritannia forlater sine kristne røtter

Storbritannia er blitt hovedsentrum for antisemittismen i Europa, mener den israelske historieprofessoren Robert S. Wistrich. Problemet med jødehat i Storbritannia blir forsterket av en stadig mer radikal muslimsk minoritetsbefolkning og et svakt jødisk lederskap som ikke tør å gå imot trenden. I tillegg blir antisemittismen forsterket av at landet beveger seg bort fra sine gamle kristne røtter, mener Wistrich. – Britene har ikke lenger noe bibelbasert begrunnelse for jødisk tilstedeværelse i Det hellige land, påpeker professoren. Antisemittismen har en lang historie på de britiske øyer. Kong Edvard I utviste alle jøder fra England i 1290. De hadde ingen adgang til riket inntil Oliver Cromwell fikk gjort om lovene i 1656. – Tradisjonell engelsk litteratur er gjennomsyret med antisemittisme, hevder Wistrich. Storbritannia har minst 1,6 millioner muslimer. Den jødiske minoriteten er omkring 350.000, i følge Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart