Setter ned vekstprognosen for 2008

Israels sentralbank setter ned prognosene for landets økonomiske vekst i inneværende år, melder Yedioth Aharonoth. Man venter nå en vekst på rundt 3,2 prosent, sammenliknet med fjorårets vekst på 5,3 prosent. I følge bankens guvernør Stanley Fischer skyldes reduksjonen en stagnerende verdensøkonomi, særlig i USA. – Den israelske økonomien er for øyeblikket inne i en veldig kompleks situasjon. Det er ingen tvil om at det israelske markedet vil bli påvirket av nedgangen i verdensmarkedet, sier han. Israels bank tror også at landet vil se en nedgang i bruttonasjonalprodukt (BNP) på rundt 1,5 prosent, sammenlinket med 2007-nivå. – Vi skal klare å vokse, selv om det skjer i et saktere tempo. Og etter krisen skal vi se vi har en enda sterkere økonomi, lover Fischer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart