Støtte til palestinsk terror viktigere enn motstand mot Iran

Egypt og Saudi-Arabia leder de arabiske statenes motstand mot Iran og landets atomprogram. Likevel støtter Egypt og Saudi-Arabia den islamistiske terrorbegelsen Hamas, som er en nær alliert av Iran. Redaktør i Jerusalem Post, Caroline Glick, mener hun har forklaringen. – For Egypt og Saudi-Arabia er støtten til palestinsk terror viktigere enn motstand mot Iran. Dersom de blir tvunget til å velge mellom å bekjempe Iran eller samarbeide med Iran i støtte til palestinsk terror, vil de alltid velge det siste alternativet, skriver Glick. Det er derfor Kairo og Riyadh presser på for en ny palestinsk samlingsregjering, og det er derfor Egypt lar sitt territorium bli brukt til å smugle våpen fra Iran til Hamas. – Som ledere av den såkalte gruppen med "moderate arabiske" land, hater Egypt og Saudi-Arabia jødene mer enn de frykter iranerne, skriver Glick.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart