Dro parallell mellom Hamas og Netanyahu

En svensk radiostasjon spurte onsdag Sveriges utenriksminister Carl Bildt hvordan det er mulig for Israel å inngå fred med palestinerne så lenge Hamas kontrollerer Gaza-stripen. – Det er mulig å inngå fred uten Hamas på samme måte som det er mulig å inngå fred uten Netanyahu på den israelske siden, svarte Bildt. Israelske diplomater reagerer sterkt på uttalelsen. – Det er en forferdelig og dum uttalelse som avslører fullstendig mangel på innsikt i Midtøsten, sier en tjenestemann ved israelsk UD til Jerusalem Post. – Bildt forstår tydeligvis ikke forskjellen mellom en leder for et israelsk politisk parti og en gruppe som er aktiv med terror som truer Europa like mye som Israel, legger han til. Benjamin Netanyahu er leder for Israels største opposisjonsparti, Likud, og var statsminister i tre år på slutten av 1990-tallet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart