Mer enn 8 av 10 har «moralsk og bibelsk forpliktelse» til å støtte Israel

82 prosent av kristne i USA sier de har "en moralsk og bibelsk forpliktelse" til å elske og støtte Israel og be for fred for Jerusalem. Ti prosent sier de er uenige, og åtte prosent svarer "vet ikke". Halvparten mener Jerusalem bør forbli Israels udelte hovedstad. Disse tallene kommer frem i en fersk meningsmåling gjennomført med telefonintervju av McLaughlin and Associates for den evangeliske organisasjonen Joshua Fund. Evangeliske kristne uttrykker sterkest støtte til Israel, men man finner "sterke pro-israelske overbevisninger i alle de viktige kristne kirkesamfunn i USA", skriver Etgar Lefkovits i Jerusalem Post. 32 prosent av amerikanske kristne tror en fremtidig palestinsk stat vil bli en terrorstat. Kun 24 prosent tror det vil bli et fredelig demokrati, men 44 prosent er usikre. 49 prosent av deltakerne i undersøkelsen sier de er interessert i å besøke Israel. 47 er ikke interessert.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart