Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinernes logikk bak angrep på grenseterminal

Israel får kraftig internasjonal kritikk hver gang de stenger grenseovergangene til Gaza-stripen. Verden glemmer raskt de utallige gangene grenseovergangene er utsatt for palestinske angrep. Onsdag ble en grenseterminal angrepet på nytt – en av terminalene som fortsatt er operativ. Terminalen i Nahal Oz leverer drivstoff til Gaza-stripen med redusert kapasitet. Amos Harel i Ha’aretz forklarer palestinernes logikk bak angrepet. – Dersom Israel reagerer med å stanse de drivstoffleveranser som fortsatt sendes inn til Gaza-stripen, vil det illustrere hvordan innbyggerne på Gaza-stripen lider. På palestinernes hjemmebane vil innbyggernes sinne igjen rette seg mot Israel, og på den internasjonale front vil media og FN fordømme Israel mens drapet på to terminalarbeidere raskt vil bli glemt. Abu Ahmed i Islamsk Jihad har en annen forklaring på gårsdagens angrep. – Drivstoffet [fra Israel] er dynket i ydmykelse, fordi folk må vente på det i timesvis. Hvis deres drivstoff betyr ydmykelse for oss, vil vi ikke ha det, sier Ahmed. Uttalelser fra andre militante palestinere tyder på at det opprinnelige målet med angrepet var å kidnappe en israelsk soldat. Israelske tjenestemenn mener det er nok drivstoff på Gaza-stripen til å dekke humanitære behov. Aktiviteten ved Nahal Oz terminalen ble stanset midlertidig etter angrepet, men det er ventet at leveransene av drivstoff vil starte igjen etter noen dager.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart