Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Viktig med tilbakeholdenhet overfor Syria

Doktor Shmuel Gordon, en israelsk ekspert på nasjonal sikkerhet, advarer regjeringen mot å opptre verbalt tøft, og oppfordrer til militær tilbakeholdenhet, overfor regimet i Damaskus. Bakgrunnen er trusselen fra Syrias rakettarsenal mot Israels sivilbefolkning. Selv om Israel er betydelig sterkere enn Syria militært, "vil vi ikke være i stand til å realisere våre ødeleggende kapasitet i hjertet av uinvolverte sivile områder", skriver Gordon. Israel "er et vestlig land som følger krigens lover, internasjonale lover og universelle moralske prinsipper", forklarer han. Under Den andre Libanon-krigen lærte syrerne hvor høy tålegrense Israel har for sivile tap, uten at Israel svarte med massive gjengjeldelsesangrep mot sivile områder uten militære mål. I en krig vil Damaskus kunne tilpasse antallet raketter så ødeleggelsene i Israel blir maksimert, uten å presse Israel over grensen for deres tilbakeholdenhet. – Når man ser på balansen for potensiale for ødeleggelse har Syria derfor en stor fordel overfor Israel, mener Gordon. Dette syriske overtaket er bare midlertidig, og vil vare til Israel utvikler systemer som kan stanse alle innkommende raketter med kort eller lang rekkevidde. "I mellomtiden er taushet gull," avslutter Gordon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart