Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Viktig med tilbakeholdenhet overfor Syria

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Doktor Shmuel Gordon, en israelsk ekspert på nasjonal sikkerhet, advarer regjeringen mot å opptre verbalt tøft, og oppfordrer til militær tilbakeholdenhet, overfor regimet i Damaskus. Bakgrunnen er trusselen fra Syrias rakettarsenal mot Israels sivilbefolkning. Selv om Israel er betydelig sterkere enn Syria militært, "vil vi ikke være i stand til å realisere våre ødeleggende kapasitet i hjertet av uinvolverte sivile områder", skriver Gordon. Israel "er et vestlig land som følger krigens lover, internasjonale lover og universelle moralske prinsipper", forklarer han. Under Den andre Libanon-krigen lærte syrerne hvor høy tålegrense Israel har for sivile tap, uten at Israel svarte med massive gjengjeldelsesangrep mot sivile områder uten militære mål. I en krig vil Damaskus kunne tilpasse antallet raketter så ødeleggelsene i Israel blir maksimert, uten å presse Israel over grensen for deres tilbakeholdenhet. – Når man ser på balansen for potensiale for ødeleggelse har Syria derfor en stor fordel overfor Israel, mener Gordon. Dette syriske overtaket er bare midlertidig, og vil vare til Israel utvikler systemer som kan stanse alle innkommende raketter med kort eller lang rekkevidde. "I mellomtiden er taushet gull," avslutter Gordon.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart