Carter skadet fredsprosessen

President Shimon Peres kritiserte søndag USAs tidligere president Jimmy Carter for hans siste bok om Midtøsten-konflikten. I boken anklager Carter Israel for å være en apartheidstat. – Din aktivitet de siste årene har gjort stor skade for Israel og fredsprosessen, sa Peres, i følge sine medarbeidere, da han tok imot Carter i presidentboligen i Jerusalem. Peres kritiserte også Carters planer om å møte Hamas-leder Khaled Mashaal i Damaskus. – Det vil være "en alvorlig feil" av Carter å møte Mashaal, sa Peres. Mashaal er en "morder og terrorist", la han til. I følge Carters offisielle program for besøket i Israel er det ikke avtalt noe møte med verken statsminister Ehud Olmert, utenriksminister Tzipi Livni eller forsvarsminister Ehud Barak. Carters planer om å møte Mashaal er årsaken til den "kalde skulderen", i følge Ha’aretz. – Israelske ledere kritiserer ikke Carter offentlig i respekt for hans tidligere posisjon som USAs president, sier en sentral politisk kilde i Jerusalem.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart