Frykter Saudi-Arabia får kjøpe F-35 Joint Strike Fighter

Israelske forsvarskilder uttrykker økende bekymring for at USA vil tillate salg av det toppmoderne kampflyet F-35 Lightning II Joint Strike Fighter til Saudi-Arabia. – Saudi-Arabia er alltid ute etter den beste teknologien, og amerikanerne vil ha problemer med å si nei, sier en sentralt plassert tjenestemann til Jerusalem Post. For å bevare et våpenteknisk overtak på Saudi-Arabia har Israel presentert USA med en ny handleliste for våpen som inkluderer F-22 Raptor og ny teknologi for laserstyrte bomber. F-22 Raptor (bildet) er laget for å ikke oppdages på radar, og skal være det mest avanserte kampflyet verden har sett. Den siste tiden har det vært flere møter mellom det israelske forsvarsdepartementet og Pentagon hvor man har drøftet utveksling av våpensystemer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart