Vil ikke utelukke sammenslåing med Israel Beiteinu

Det kan være aktuelt at de to største opposisjonspartiene på høyresiden i Israel, Likud og Israel Beiteinu, stiller felles valgliste til neste Knesset-valg. Tanken har fått ny vind i seilene etter at Israel Beiteinu trakk seg ut av regjeringskoalisjonen i januar. Israel Beiteinu har krevd at Likuds sentralkomite aksepterer fire sentrale punkter i deres politiske program før det kan bli aktuelt med en sammenslåing. Dette inkluderer utveksling av territorier med de palestinske selvstyremyndighetene (som vil gjøre arabiske byer og landsbyer i Galilea del av en framtidig palestinsk stat), reform av det politiske system med sterkere politisk makt for presidenten (etter amerikansk eller fransk mønster), innføring av borgerlige ekteskap og desentralisering av det religiøse konverteringssystemet. Likud-politikeren Gila Gamliel kritiserte søndag ryktene om en sammenslåing av Arbeiderpartiet og Kadima. – Det stinker, sier Gamliel til Jerusalem Post. – Likud vil vinne neste valg og Benjamin Netanyahu vil bli den neste statsminister, legger hun til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart