Gaza er et hinder for etableringen av en palestinsk stat

Israels utenriksminister Tzipi Livni deltar på en internasjonal konferanse i det arabiske landet Qatar. Mandag talte hun til deltakerne. – Den største konflikten i dag er mellom moderate og ekstremister. Det er denne utfordringen hele [Midtøsten-]regionen står overfor. Gaza er ikke Israels problem. Gaza er et hinder for etableringen av en palestinsk stat, sa Livni. – Vi må forlate den utdaterte oppfattelsen av at den israelsk-palestinske konflikt er roten til ekstremisme, og forstå at vår evne til å løse konflikten avhenger av ekstremistenes evne til å forhindre oss fra å gjøre det, la Livni til. Det arabiske Knesset-medlemmet Ahmad Tibi var også til stede i Qatar, og benyttet sjansen til å anklage Israel for apartheid under den åpne spørsmålsrunden etter Livnis foredrag. – Det faktum at du er et israelsk Knesset-medlem [tilsvarende stortingspolitiker], at du faktisk er viseordfører av Knesset, selv om du representerer [kun] 20 prosent av Israels befolkning, at du er her og kan si hva du ønsker – det er et bevis på at Israel er en demokratisk nasjon, svarte Livni.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart