Høring om 6. september-angrep kan provosere Syria

Det er fortsatt uklart hvordan den amerikanske Kongressens komite for etterretning skal avholde den planlagte høringen om 6. september-angrepet i neste uke. Vil detaljer om det israelske luftangrepet mot det som skal ha vært et atomanlegg i Nordøst-Syria 6. september 2007 bli gitt for åpen mikrofon, eller bak lukkede dører? Israel frykter at en åpen høring vil kunne sette Syrias president Bashar Assad i forlegenhet, og kanskje presse ham til å svare militært. Assad har avvist at Syria var i gang med å bygge et atomanlegg og holdt opplysninger tilbake fra deler av landets lederskap. Dersom detaljer om angrepet blir offisielt bekreftet frykter Israel at Assad kan bli presset internt i Damaskus til å vise muskler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart