Økonomisk vekst må fortsette for å betale forsvarsutgiftene

I mai er det tre år siden Stanley Fischer overtok som guvernør for Israel Bank, en stilling som tilsvarer den norske sentralbanksjefen. – Å opprettholde en langvarig og betydelig vekst i den israelske økonomien er kritisk for Israels sikkerhet, sier Ficher i et omfattende intervju han har gitt til Jerusalem Post. Sentralbanksjefen anbefaler ikke å holde tilbake økonomien og veksten i de ledende sektorene som et tiltak mot Israels store sosiale forskjeller. – Vi må være i stand til å betale for den høye prisen det har å forsvare oss selv. Vi må vokse raskt fordi nabolandenes økonomi også vokser raskt, og vi må være sikre på at vi opprettholder vår relative styrke, sier Fischer. Israels økonomi fungerer ikke like effektivt per innbygger som store og rike land som USA, Tyskland og Frankrike, men på samme nivå som mindre rike europeiske land, mener Fischer. – Dette på tross av at Israels forsvarsbudsjett er fem ganger større – i forhold til brutto nasjonalprodukt – enn disse europeiske økonomiene, sier Fischer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart