Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Økonomisk vekst må fortsette for å betale forsvarsutgiftene

I mai er det tre år siden Stanley Fischer overtok som guvernør for Israel Bank, en stilling som tilsvarer den norske sentralbanksjefen. – Å opprettholde en langvarig og betydelig vekst i den israelske økonomien er kritisk for Israels sikkerhet, sier Ficher i et omfattende intervju han har gitt til Jerusalem Post. Sentralbanksjefen anbefaler ikke å holde tilbake økonomien og veksten i de ledende sektorene som et tiltak mot Israels store sosiale forskjeller. – Vi må være i stand til å betale for den høye prisen det har å forsvare oss selv. Vi må vokse raskt fordi nabolandenes økonomi også vokser raskt, og vi må være sikre på at vi opprettholder vår relative styrke, sier Fischer. Israels økonomi fungerer ikke like effektivt per innbygger som store og rike land som USA, Tyskland og Frankrike, men på samme nivå som mindre rike europeiske land, mener Fischer. – Dette på tross av at Israels forsvarsbudsjett er fem ganger større – i forhold til brutto nasjonalprodukt – enn disse europeiske økonomiene, sier Fischer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart