Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel vurderer Gaza-invasjon til sommeren

Det blir regnet for stadig mer sannsynlig at det kommer en større anti-terror operasjon mot Hamas på Gaza-stripen til sommeren, opplyser kilder i Jerusalem til Herb Keinon i Jerusalem Post. Operasjonen vil ligne på Operasjon Forsvarsmur som Israel gjennomførte på Vestbredden våren 2002. Det er en alminnelig forståelse i Israel at denne operasjonen var begynnelsen på de militære tiltak som tok brodden av palestinernes terrorkrig fra området. Eksperter mener operasjonen på Gaza-stripen blir vanskeligere. Hamas og andre islamske grupper har over 20.000 godt trente geriljasoldate som er mye bedre bevæpnet enn gruppene som opererte på Vestbredden. I tillegg er Gaza-stripen mye tettere befolket. I følge Keinons kilder vil det ikke bli noen større operasjon på Gaza-stripen før en måned eller halvannen måned etter president George W. Bushs planlagte besøk i midten av mai. Innen den tid vil de fleste statsledere som besøker Israel i forbindelse med 60-års feiringen være returnert hjem. I tillegg vil operasjonen da komme midt på sommeren, noe som regnes som en fordel. Tanken med operasjonen vil være "å rense Gaza-stripen" for den militære infrastrukturen til Hamas, sier kildene. Hamas har bygd opp en effektiv krigsmaskin i området de siste årene, med sterk hjelp fra Iran og Syria. Israel ønsker ikke bli stående som okkupasjonsstyrke på Gaza-stripen, understreker kildene. De anonyme kildene regner med at egyptiske styrker eller en annen internasjonal styrke kan komme inn for å overta som sikkerhetsstyrke i området.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart