Israel vurderer Gaza-invasjon til sommeren

Det blir regnet for stadig mer sannsynlig at det kommer en større anti-terror operasjon mot Hamas på Gaza-stripen til sommeren, opplyser kilder i Jerusalem til Herb Keinon i Jerusalem Post. Operasjonen vil ligne på Operasjon Forsvarsmur som Israel gjennomførte på Vestbredden våren 2002. Det er en alminnelig forståelse i Israel at denne operasjonen var begynnelsen på de militære tiltak som tok brodden av palestinernes terrorkrig fra området. Eksperter mener operasjonen på Gaza-stripen blir vanskeligere. Hamas og andre islamske grupper har over 20.000 godt trente geriljasoldate som er mye bedre bevæpnet enn gruppene som opererte på Vestbredden. I tillegg er Gaza-stripen mye tettere befolket. I følge Keinons kilder vil det ikke bli noen større operasjon på Gaza-stripen før en måned eller halvannen måned etter president George W. Bushs planlagte besøk i midten av mai. Innen den tid vil de fleste statsledere som besøker Israel i forbindelse med 60-års feiringen være returnert hjem. I tillegg vil operasjonen da komme midt på sommeren, noe som regnes som en fordel. Tanken med operasjonen vil være "å rense Gaza-stripen" for den militære infrastrukturen til Hamas, sier kildene. Hamas har bygd opp en effektiv krigsmaskin i området de siste årene, med sterk hjelp fra Iran og Syria. Israel ønsker ikke bli stående som okkupasjonsstyrke på Gaza-stripen, understreker kildene. De anonyme kildene regner med at egyptiske styrker eller en annen internasjonal styrke kan komme inn for å overta som sikkerhetsstyrke i området.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart