Hamas prøvde å kidnappe ny israelsk soldat før den jødiske påskefeiringen

Hamas-styrkene på Gaza-stripen gjennomførte et større angrep ved Kerem Shalom lørdag morgen. Tre kjøretøy beveget seg mot grenseterminalen under dekke av et kraftig granatregn og tett tåke. Det første kjøretøyet eksploderte ved gjerdet og åpnet et hull. Dermed kunne de to neste kjøretøyene kjøre inn på israelsk territorium. En av de to kjøretøyene var utstyrt med eksplosiver, som ble utløst like ved flere israelske jeeper. Flere Hamas-soldater satt i det tredje kjøretøyet, som var pansret.
Seks israelske soldater ble skadet i eksplosjonene eller i skuddvekslingene som fulgte, tre moderat og tre lett. IDF-kilder tror hensikten med angrepet var å kidnappe en israelsk soldat før den jødiske påskefeiringen innledes lørdag kveld. Minst tre militante palestinere ble drept.
Omkring samtidig med angrepet på Kerem Shalom beveget et palestinsk kjøretøy seg mot grensegjerdet ved kibbutz Nirim. Da IDF skjøt mot kjøretøyet utløste det en stor eksplosjon, noe som tyder på at det inneholdt store mengder eksplosiver. Det er uklart hvor mange militante palestinere som ble drept i eksplosjonen.
Hamas og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen har trappet opp frekvensen og styrken i sine bakkeangrep mot grensen til Israel kraftig de siste par ukene. Et av målene med angrepene er å få Israel til å stenge fullstendig av for forsyninger til området, for deretter å gi Israel skylden for den palestinske sivilbefolkningens lidelser. Et annet mål er å kidnappe israelske soldater.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart