Hamas vil akseptere Israels rett til å leve i fred innenfor 1967-grensene

USAs tidligere president Jimmy Carter mener Hamas er klare til å akseptere Israels rett til å "leve i fred" innenfor 1967-grensene. Han sier også at den islamistiske gruppen vil akseptere en eventuell fredsavtale med Israel dersom den vinner støtte i en palestinsk folkeavstemning. En Hamas-talsmann på Gaza-stripen har imidlertid vært raskt ute med å ta forbehold til Carters uttalelser. Samid Abu Zuhri sier Hamas vil kreve at alle palestinere i utlandet får stemmerett ved avstemningen. Han understreker også at Hamas vil se på en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen som midlertidig, eller som "en overgang". – Vi kommer ikke til å akseptere Israels rett til å eksistere, understreker Abu Zuhri. Grunnloven til Hamas er klart rasistisk mot jøder, og erklærer at målet er eliminering av Israel. I 2005 trakk Israel seg tilbake til 1967-grensen rundt Gaza-stripen. Siden den gang har Hamas og andre terrororganisasjoner fra dette området angrepet Israel med tusenvis av granater og raketter. De siste ukene har Hamas også intensivert infiltrasjonsforsøkene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart