Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rask reaksjon fra offiser forhindret tap av mange soldatliv

Detaljene fra Hamas-angrepet mot Israel ved Kerem Shalom fortsetter å komme frem i israelske medier. Lørdag morgen, omkring klokken 6, kjørte et pansret personellkjøretøy (APC) gjennom gjerdet mellom Israel og Gaza-stripen ved grensestasjonen Kerem Shalom. Kjøretøyet ble levert til de palestinske selvstyremyndighetene på 1990-tallet, og skulle brukes til å innføre lov og orden på Gaza-stripen. Nå ble kjøretøyet brukt av terrororganisasjonen Hamas til å angripe grensestasjonen som overfører humanitær hjelp til Gaza-stripen. Etter at APCen hadde laget åpning i gjerdet, fulgte to kjøretøy som var tilpasset slik at de så ut som israelske militærjeeper. Begge kjøretøyene var fylt med 300 kilo eksplosiver. Den ene sjåføren utløste sine eksplosiver ved et vakttårn. Eksplosjonen forårsaket store skader på bygningen, men soldatene som bemannet tårnet kom ikke til skade. Det andre kjøretøyet tok retning mot en gruppe israelske jeeper fra Sørkommandoens ørkenbeduin-bataljon. Til alt hell hadde bataljonens nestkommanderende fått øye på jeepen litt på forhånd, selv om det var tykk tåke i området. Siden den så ut som en israelsk jeep, prøvde offiseren å kalle den opp på den vanlige radiofrekvensen. Da det ikke kom noe svar, forstod han at det var snakk om en bilbombe. – Nestkommanderende i bataljonen ropte "bilbombe, bilbombe", og alle soldatene løp inn i de pansrede jeepene, forteller et øyenvitne til Jerusalem Post. De fleste soldatene kom seg inn i kjøretøyene. De 13 som ble skadet i eksplosjonen var de som ikke nådde frem i tide. Kort tid senere kjørte et annet pansret personellkjøretøy fra Hamas mot grensestasjonen Kissufim. En stridsvogn fra brigade 301 åpnet ild og ødela kjøretøyet. IDF mener også denne APCen var lastet med en mengde eksplosiver. – Dette var en rekke med angrep som hadde som mål å drepe og kidnappe soldater. Vi har ikke sett maken til angrep siden tilbaketrekningen [i 2005], sier Yoav Galant, sjef for IDFs Sørkommando.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart