Flere land protesterte mot Libyas nazi-sammenligning

Onsdag kveld diskuterte FNs sikkerhetsråd situasjonen for innbyggerne på Gaza-stripen. Libyas viseambassadør til FN, Ibrahim Dabbashi, avsluttet et langt innlegg med å sammenligne palestinernes situasjon med konsentrasjonsleirene hvor nazistene utryddet jøder under andre verdenskrig. Straks etter at Dabbashi nevnte konsentrasjonsleirene, gikk Frankrikes ambassadør Jean-Maurice Ripert, USAs viseambassadør Alejandro Wolff, Storbritannias viseambassadør Karen Pierce, Belgias ambassadør Johan Verbeke og Costa Ricas viseambassdør i protest ut av møtet. Sør-Afrikas ambassadør, Dumisani Kumalo, avsluttet deretter møtet. – Vi tror ikke Libyas ordbruk tjener til å fremme fredsprosessen, forklarer Storbritannias viseambassadør. Libya er det eneste arabiske landet som for tiden er medlem av sikkerhetsrådet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart