IDF frykter al-Qaida kidnappinger

Det israelske forsvaret har strammet inn sikkerhetsbestemmelsene for de israelske bøndene som arbeider langs grensen til Jordan i Jordan-dalen. Tiltaket kommer på grunn av økende frykt for kidnappingsaksjoner gjennomført av terrorister med tilknytning til al-Qaida nettverket. – Dette er en virkelig trussel, sier en høyt rangert offiser i IDFs Sentralkommando til Jerusalem Post. – Det er ikke noen hemmelighet at al-Qaida samler seg mot våre grenser og kidnapping av en bonde eller en soldat ville vært en stor suksess [for dem], legger han til. Noen steder går grensegjerdet vest for den internasjonale grensen mellom Israel og Jordan. Israelske bønder må derfor krysse øst for gjerdet for å arbeide på jordstykker som fortsatt er på israelsk territorium. IDF har en egen brigade utplassert i Jordan-dalen, som gjennomfører en rekke patruljer langs grensen. Den har også utplassert vaktstillinger i området som er ekstra utsatt for infiltrasjon. Den jordanske hæren patruljerer ikke grenseområdet, men har et stort antall utsiktstårn med enslige vaktsoldater utplassert langs grensen. – Vi arbeider på jordene som før, sier Dubi Tal, lederen for regionrådet i Jordan-dalen. Han mener jordanerne er mer skremt av al-Qaida enn israelerne, og at de derfor gjør en god jobb med å vokte grensen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart