Fordømmer Hamas med navn

I en fersk uttalelse fra EU om den humanitære situasjonen på Gaza-stripen blir det gitt konkret fordømmelse av Hamas. Kun en sjelden gang tidligere har EU fordømt Hamas med navn, i følge en israelsk tjenestemann i utenriksdepartementet. EU uttrykker "stor bekymring" over at UNRWA har innstilt sitt humanitære arbeid på Gaza-stripen på grunn av drivstoffmangelen. Videre blir det krevd "jevne og ubegrensede leveranser av drivstoff" gjennom "kontrollert gjenåpning av grenseterminalene". Deretter rettes kritikken mot "Hamas og andre militante grupper". EU mener de "deler ansvaret for å forverre den humanitære situasjonen, inkludert gjennom å angripe grensestasjonene Nahal Oz og Kerem Shalom". – Presidentskapet i EU fordømmer slike handlinger, som bare fører til større lidelse for befolkningen, heter det i uttalelsen. Israel har anklaget Hamas for å angripe grensestasjonene for å stanse leveranser til Gaza-stripen, for deretter å kunne anklage Israel for den humanitære situasjonen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart