Israel fjernet kontrollpost

Israelske forsvarsstyrker fjernet en viktig kontrollpost langs en sentral transportåre på Vestbredden mandag. "Kontrollpost 804" har sperret den korteste veien mellom Nablus og en del omkringliggende landsbyer siden oktober 2007. Dette har tvunget den palestinske lokalbefolkningen til å ta en omvei på 22 kilometer for å komme inn i Nablus, opplyser FN-medarbeideren Allegra Pacheco. I går kunne palestinere dra inn i Nablus uten inspeksjoner fra IDF for første gang på flere måneder, sier hun. Israel har fått kraftig internasjonal kritikk for sine veisperringer og kontrollposter på Vestbredden. Israelske talsmenn forklarer at dette er forsvarstiltak som har bidratt til å redusere terroren fra Vestbredden til et minimum. Ofte har selvmordsterrorister eller våpensmuglere blitt stanset i kontrollpostene. Forsvarsminister Ehud Barak ga ordre til å fjerne kontrollposten like før han hadde møte med Midtøsten-utsending Tony Blair mandag kveld.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart