Kan ikke lenger forestille meg jødisk eksistens uten staten Israel

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Michalis Firillas er en av redaktørene i den engelske utgaven til den israelske avisen Ha’aretz. I en artikkel beskriver han hvordan betydningen av Holocaust gradvis har gått opp for ham etter at han flyttet til Israel fra Hellas. Til slutt skriver han: "Gjennom årene har jeg hatt mye kritikk av staten Israel, men, ettersom tiden har gått og jeg forstod Holocaust bedre, jo mer har jeg forstått at det er mange der ute som fortsatt ikke forstår Holocausts redsel, og hvor enestående og betydningsfullt det var. Dette bare styrker min overbevisning om behovet for en jødisk stat. For å være ærlig var jeg ikke alltid en zionist, men bitterhet, hat og kunnskapsløshet av den typen som stadig kommer frem fra Irans president, Hizbollahs leder og Hamas har gjort meg til en. Deres råe antisemittisme, og ekkoet fra hele verden har fått meg til å tegne en rød linje:Jeg kan ikke lenger forestille meg fortsatt jødisk eksistens uten staten Israel. Jeg vil fortsette å kritisere Israel hvor jeg mener det er fortjent, og jeg vil fortsette å utfordre den seirende, linære fremstillingen til jødiske fanatikere. Holocaust gjør ikke jødene eller Israel ufeilbarlige. Det var heller ikke Holocaust alene som skapte Israel – det er post-kolonialistisk vrøvl fra hatefulle ekstremister. Men så lenge det er noen der ute som drømmer om et nytt Holocaust, vet jeg hvilken side jeg er på.".

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart