Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Er du mest jøde eller israeler?

Israels demokrati institutt har undersøkt hvordan jødiske israelere ser på forholdet mellom sin jødiskhet og sin statsborgerskap som israeler. 39 prosent svarer at de først og fremst er israeler, og 47 prosent sier de først og fremst er jøde og dernest israeler. De siste 14 prosent er delt mellom dem som baserer sin identitet på deres religiøse tilknytning (10 prosent) og deres etniske bakgrunn (4 prosent). En tilsvarende måling er gjort blant arabiske statsborgere i Israel. 45 prosent erklærer seg som araber, 24 prosent som palestiner og bare 12 prosent som israeler. 19 prosent baserer sin hovedidentitet på sin religiøse tilknytning. For de fleste araberer er dette Islam, men det finnes også en minoritet blant arabere i Israel som er kristne eller drusere. 94 prosent av jødene i Israel ser på seg selv om en del av det verdensvide jødiske samfunn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart