IDF forbereder seg på stor operasjon på Gaza-stripen

I lukkede møter har statsminister Ehud Olmert den siste tiden bekreftet at de israelske forsvarsstyrkene forbereder seg på en storstilt anti-terror operasjon på Gaza-stripen. Olmert er skeptisk til tanken om en midlertidig våpenhvile med Hamas, men holder fortsatt muligheten åpen "for å vise respekt for Egypt", i følge det Knesset-medlem Shai Hermesh (Kadima) forteller til Jerusalem Post. Statsministerens kontor benekter at Olmert er skeptisk til våpenhvilesamtalene, men bekrefter at trusselen om å gå til militær aksjon på Gaza-stripen er virkelig og alvorlig. Mandag var forsvarsminister Ehud Barak i samtaler med Egypts president Hosni Mubarak og etterretningssjef Omar Suleiman. Barak foreslo å innføre våpenhvile i to trinn – først stans i de militære aktivitetene på begge sider, og deretter en opphevelse av blokaden og løslatelse av den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit. Våpenhvilen kan tre i kraft allerede i løpet av denne uken, melder Ha’aretz tirsdag morgen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart