Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Irans mulighet til å gjengjelde er begrenset

Det er alminnelig antatt at Iran vil slå hardt tilbake på et angrep mot deres atominstallasjoner, en gjengjeldelse som vil bli veldig ødeleggende for angriperen og true stabiliteten i hele Midtøsten. De amerikanske ekspertene Patrick Clawson og Michael Eisenstadt ved Washington intituttet for Midtøsten-politikk deler ikke nødvendigvis denne oppfatningen. – Irans muligheter til å svare [på et angrep fra Israel eller USA] er begrensede og svake, sier Clawson i et intervju med Ha’aretz. Clawson påpeker eksempler fra historien hvor den islamske republikken ikke har svart med tøffe militære gjengjeldelser på provokasjoner. Han hevder også at de iranske Shihab-rakettene, som kan true Israel og amerikanske mål i Midtøsten, ikke er særlig pålitelige og har dårlig treffsikkerhet. – Israels forsvarssystem, Arrow, vil helt sikkert stanse en hel del av Shihab-rakettene. I tillegg vil Israel det gi Israel frihet til å svare meget omfattende dersom Iran skyter raketter mot landet, sier Clawson. Hva med Hizbollah?, spør journalist Yossi Melman. – Det er ikke noen garanti for at Hizbollah automatisk vil reagere. De vil ta sine valg på grunnlag av sine egne interesser. I Hizbollah er de veldig klar over Israels styrke, og den tøffe reaksjonen som vil komme dersom Hizbollah angriper, sier Clawson.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart