Israel vil beholde 8,5 prosent

I sitt siste forslag til grenser mellom Israel og en framtidig palestinsk stat legger Israel opp til å beholde 8,5 prosent av arealene øst for våpenhvilelinjene fra 1949, i følge palestinske kilder som er kjent med detaljer fra de hemmelige forhandlingene som pågår. Dette skal være mindre enn tidligere forslag, men fortsatt mye mer enn palestinerne vil akseptere. Palestinerne skal bare være villig til å bytte 1,8 prosent av arealene på Vestbredden med andre arealer. På et kart som israelske forhandlere skal ha presentert for tre dager siden, tilbød Israel en landstripe mellom Gaza-stripen og Vestbredden som en erstatning for landområdene Israel vil beholde på Vestbredden. Israelske tjenestemenn har nektet å kommentere lekkasjene som er gjengitt av nyhetsbyrået AP. – Vi har ikke oppnådd noe i forhandlingene med Israel ennå, sa PA-formann Mahmoud Abbas til Fatahs revolusjonære råd i helgen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart