Israel har verdens mest suksessfulle økonomi

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Det israelske markedet noterte en overraskende vekst på hele 5,4 prosent i første kvartal av 2008, melder Statistisk sentralbyrå i Israel (CBS). Selv om dette er lavere enn tallene for de to siste kvartalene av 2007, overgår de forventningene til gangs. Særlig på grunn av alle meldingene om økonomisk stagnasjon og tilbakegang fra flere kanter av verden. I følge tallene fra CBS hadde eksportnæringen en oppgang på tolv prosent, mens importen vokste med 18,7 prosent. Bruttonasjonalprodukt vokste med 5,4 prosent, mens bruttoindustriprodukt vokste 6,4 prosent. Det private forbruket økte også med formidabel styrke i første kvartal, og endte 14,1 prosent høyere enn i fjerde kvartal av 2007. President i Den europeiske sentralbanken, Jean-Claude Trichet, mener den israelske økonomien for tiden er den mest suksessfulle i verden. – Jeg er imponert over hvordan den israelske økonomien klarer seg, sa Trichet til Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart