Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jeg ventet aldri noe i gjengjeld fra Olmert

Morris Talansky, amerikaneren som er mistenkt for å ha overført store pengebeløp til Ehud Olmert, hevder han aldri ventet å få noe i gjengjeld fra den israelske politikeren. Tirsdag morgen forklarte Talansky seg som vitne i saken mot statsminister Ehud Olmert. Politiet ønsket at Talansky gav sitt vitnemål allerede før en eventuell tiltale er reist mot Olmert fordi amerikaneren snart skal returnere til New York. Politiet fryktet at Talansky ikke ville være villig til å returnere til Israel på et senere tidspunkt for å vitne i saken. Statsadvokat Moshe Lador sier Olmert er mistenkt for bedrageri, tillitsbrudd, brudd på skatteloven og brudd på loven om pengegaver. Han understerker at det tidlige vitnemålet til Talansky ikke nødvendigvis betyr at det vil bli reist tiltale mot Olmert og hans medarbeider Shula Zaken. Talanskys forklaring I retten forklarte Talansky at han møtte Olmert for første under et familiebesøk i Israel omkring Den første Gulf-krigen. På den tiden arbeidet Talansky for å samle inn penger til gassmasker for Share Zedek-sykehuset i Jerusalem. Olmert var den gang helseminister. Talansky sa at ønsket å støtte Olmert fordi hans ideologi når det gjaldt Israel og zionisme var den samme som hans egen. Olmert var den gang en av de politiske "kronprinsene" i Likud-partiet. – Jeg så at Olmert ønsket å bli ordfører i Jerusalem, og at han trodde på en sterk, forent by. (…) Det viktigste for meg var et forent Jerusalem, sa Talansky. – Det falt meg aldri inn at jeg skulle få noe personlig igjen [for pengestøtten til Olmert]. Jeg fortsatte å gi penger gjennom Shula Zaken til 2005, i perioden da han var handels- og industriminister for Likud, fortalte Talansky. – Hvem gav du pengene til?, spurte statsadvokaten. – Jeg gav pengene til Shula Zaken, men jeg husker at han var til stede minst én gang. Jeg gav pengene i konvolutter, men ikke mer enn åtte tusen eller ni tusen dollar. I USA gav jeg ham også penger direkte, svarte Talansky. Den amerikanske millionæren fikk også spørsmål om han visste hva Olmert brukte pengene til. – Shula sa alltid at han hadde [mange] utgifter… Olmert sa at pengene ble brukt til utgifter for valgkamper. (…) Da Olmert reiste med fly ville de bare gi ham sete på business-klasse, og ikke førsteklasse. Jeg vet at noen penger ble brukt på det. Jeg vet at noen ble brukt til å kjøpe sigarer. Han liker dyre sigarer og dyre kulepenner, svarte Talansky. Talansky skal ha overført pengebeløp til Olmert på opptil en halv million dollar i kontanter i løpet av en periode på flere år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart