Britiske akademikere blir bedt om å «revurdere» forholdet til israelske kollegaer

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den britiske fagforeningen Universitets- og collegeunionen (UCU) ber sine medlemmer "vurdere de moralske og politiske konsekvensene av faglig kontakt med israelske institusjoner, og til å diskutere okkupasjonen med individer og institusjoner som er innblandet, inkludert israelske kolleger som de samarbeider med." Unionen er den største arbeiderorganisasjonen for akademikere og forelesere på de britiske øyer. Uttalelsen ble godkjent under UCUs årlige kongress i Manchester. I mai 2007 gav UCU en direkte oppfordring til boikott av Israel, men ble møtt av sterk motstand i egen organisasjon. Denne gang kommer årsmøtet med en litt mer mild uttalelse, men får fortsatt skarp kritikk av boikott-motstandere. – UCU har igjen demonstrert hvor mye de er ute av takt med det store flertallet av sine medlemmer og med resten av det akademiske samfunn. Denne uttalelsen gjør ingenting for å hjelpe palestinerne, sier Jeremy Newmark i "Stopp boikotten"-kampanjen. – Fagforeninger skal forsvare sine medlemmer på arbeidsplassen, og ikke diskriminere, understreker Newmark. En talsmann for det britiske utenriksdepartementet sa som respons på godkjennelsen at den britiske regjeringen "fullt og helt støtter akademisk frihet og er fullstendig i mot enhver boikott av Israel, israelske universiteter eller akademikere." Men han la til at ordlyden i vedtaket ikke "påtvinger noen en boikott av Israel". Bakgrunnskommentar: Ingen andre land i verden blir boikottet av britiske organisasjoner – kun den jødiske staten. Når israelske akademikere blir utestengt uavhengig av deres personlige synspunkter må det være ren rasisme som ligger bak.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart