Ble medlem av kibbutz

På den jødiske pinseaften ble den arabiske kvinnen Amal Carmiya fra Qalansawe, sammen med fire andre familier, medlem av kibbutzen Nir Eliyau. Det er første gang noensinne at kibbitzbevegelsen har akseptert en arabisk muslim som medlem, informerer Yedioth Aharonoth. Neta Be’eri er bevegelsens demografivekst-koordinator. Hun nekter å kalle dette for en "historisk begivenhet". – Dette er ikke en symbolsk eller demonstrativ handling, og dette er heller ikke en del av et credo fra vår side. Dette er en prosess som har modnet frem naturlig, forklarer Be’eri. Båndene mellom Carmiya og kibbutzen i Sharon-regionen begynte allerede for atten år siden, da hun sendte barna sine til barnehagen her. Det er vanlig at arabiske familier fra nærliggende landsbyer sender ungene sine til denne kibbutzen. Til slutt kom muligheten, da Nir Eliyahu lette etter en sykepleier, og Carmiya ble valgt til stillingen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart