Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Utsetter utbetalinger til PA

De palestinske selvstyremyndighetene har ikke betalt ut lønnen for mai måned til sine arbeidere, etter at Israel har valgt å holde tilbake utbetalingen av skattepenger som er samlet inn for PA. I følge kilder i regjeringen er utsettelsen en reaksjon på det palestinske forsøket på å blokkere nye samarbeidsrelasjoner mellom EU og Israel. En palestinsk kilde sier til Yedioth Aharonoth at PA hadde ventet å få utbetalt skatteinntektene fra Israel den 2. juni. Lønningene skulle vært utbetalt to dager senere. – Slik som det er i dag har vi ikke mottatt skattepengene, så vi har ikke kunnet utbetale lønninger, sier kilden. En israelsk kilde sier til den samme avisen at finansdepartementet nå har godkjent en overføring, men at man har trukket fra rundt 25 prosent av beløpet for å dekke gjeld som PA har til israelske tjenestegivere. Forsinkelsen i utbetalingene kommer som en følge av statsminister Salam Fayyads lobbyvirksomhet inn mot EU, for å hindre forbedring av forholdet mellom Israel og EU.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart