Utsetter utbetalinger til PA

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

De palestinske selvstyremyndighetene har ikke betalt ut lønnen for mai måned til sine arbeidere, etter at Israel har valgt å holde tilbake utbetalingen av skattepenger som er samlet inn for PA. I følge kilder i regjeringen er utsettelsen en reaksjon på det palestinske forsøket på å blokkere nye samarbeidsrelasjoner mellom EU og Israel. En palestinsk kilde sier til Yedioth Aharonoth at PA hadde ventet å få utbetalt skatteinntektene fra Israel den 2. juni. Lønningene skulle vært utbetalt to dager senere. – Slik som det er i dag har vi ikke mottatt skattepengene, så vi har ikke kunnet utbetale lønninger, sier kilden. En israelsk kilde sier til den samme avisen at finansdepartementet nå har godkjent en overføring, men at man har trukket fra rundt 25 prosent av beløpet for å dekke gjeld som PA har til israelske tjenestegivere. Forsinkelsen i utbetalingene kommer som en følge av statsminister Salam Fayyads lobbyvirksomhet inn mot EU, for å hindre forbedring av forholdet mellom Israel og EU.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart