Regjeringen vil stemme over fangeutveksling med Hizbollah søndag

Statsminister Ehud Olmert har lovet å diskutere en fangeutveksling med Hizbollah i regjeringsmøtet søndag, hevder konen til Ehud Goldwasser. Eldad Regev og Goldwasser ble bortført av terrorgruppen for litt under to år siden. Det var denne kidnappingen som utløste Den andre Libanon-krigen. – Avtalen vil, slik som Olmert har lovet meg, bli lagt frem for regjeringen og stemt over på søndag, fortalte hun til TV-kanalen Channel 10. – Jeg håper svært gjerne at ministrene vil ta avgjørelsen om å bringe Udi og Eldad hjem, legger Karnit til. For tre uker siden konkluderte israelske etterretningsorganisasjoner med at soldatene må være døde. Olmert skal også ha bedt sjefsrabbinerne i IDF om å undersøke mulighetene i jødisk lov for å kunne erklære dem døde. Men kilder i etterretningstjenestene sier til Ha’aretz at det ikke finnes bevisgrunnlag for å hevde at soldatene er døde, og at konklusjonene har blitt trukket ut fra allerede kjent bevismateriale. Det er derfor uklart om soldatene virkelig er døde eller ikke. Tirsdag lovet forsvarsminister Ehud Barak at Israel aldri vil stanse arbeidet med å bringe dem tilbake, selv om de skulle bli erklært døde.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart