Utvikler spesialvåpen for IDF

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Yiftah er en avdeling i de israelske forsvarsstyrkene som utvikler våpen til bruk i spesialoperasjoner. Avdelingen ble grunnlagt i 1958 av brigader David Laskov. I anledning 50-års jubileet har Yiftah åpnet dørene for pressen til sine lokaler i militærleiren Zrifin i nærheten av Ramle. Yaakov Katz i Jerusalem Katz forteller blant annet om to løsninger som ingeniørene i Yiftah har utviklet de senere årene. – En fjernstyrt skarpskytterrifle som kan monteres på et pansret kjøretøy og løftes opptil åtte meter opp i luften, mens skytteren sitter i dekning inne i kjøretøyet. – Et fjernstyrt termisk kamera montert på stativ som kan plasseres dypt inne bak fiendens linjer og opereres av soldater som er flere hundre meter borte.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart