Graver opp lik som skal overgis til Hizbollah

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Som en del av fangeutvekslingsavtalen mellom Israel og Hizbollah holder det militære rabbinatet på å grave opp likene av to hundre terrorister fra gravstedet for fiendesoldater nær Amiad. Disse likene skal overleveres til Hizbollah i nær fremtid, skriver Yedioth Aharonoth. Hæren har nå erklært området for å være en lukket militærsone. I følge kilder i hæren skal likrestene bli renset og plassert i nye esker før de overføres til Libanon. – Prosessen (med å grave opp likene) er svært vanskelig, både fysisk og psykisk. Vi behandler de døde med den ytterste respekt, uavhengig av hvem de er, forklarer en av dem som er med og graver. Det er ventet at klargjøringen vil ta opptil flere dager. I følge den libanesiske dagsavisen As-Sahir var statsminister Ehud Olmerts utsending i denne saken, Ofer Dekel, med å signere fangeutvekslingsavtalen i Tyskland søndag. Israelske myndigheter understreker imidlertid at de ikke vil signere noen avtale før de har fått studert rapporten om Ron Arad, som Dekel brakte med seg til Jerusalem mandag. Som en del av avtalen med Israel skulle Hizbollah frigi informasjon om den savnede piloten, som ble skutt ned i jagerflyet sitt over Libanon i 1986. De to soldatene Israel skal få utlevert, Ehud Goldwasser og Eldad Regev, er etter all sannsynlighet døde. Shia-gruppen nekter imidlertid å avsløre noe om deres tilstand.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart