Kjøper seg inn i nye landsbyer i Sør-Libanon

Hizbollah er i ferd med å styrke sin tilstedeværelse i sør-libanesiske landsbyer uten shia-muslimsk flertall. Den shia-muslimske terrorbevegelsen kjøper opp tomter og bygger militære stillinger og våpenlagre, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Før krigen i 2006 var de fleste av Hizbollahs våpenlagre i shia-muslimske landsbyer eller "naturreservater". Etter krigen har gruppen, i enda større grad enn tidligere, bygd opp sin militære infrastruktur i sivile landsbyer, hvor den internasjonale UNIFIL-styrken ikke kan nå dem. UNIFIL har mandat til å patruljere i hele Sør-Libanon, men må ha følge av soldater fra den libanesiske hæren for å gjennomføre patruljer i befolkede områder. Soldatene i den libanesiske hæren, mange av dem er shia-muslimer, gir ofte tips på forhånd til Hizbollah, så de kan skjule seg for FN-soldatene. – Hizbollah flytter inn i alle landsbyer de har anledning til. Dette er for å unngå å bli oppdaget av UNIFIL, sier en israelsk forsvarskilde.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart