Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk Cobra-helikopter styrtet

Israelske luftstyrker opplevde onsdag kveld sin verste ulykke siden Den andre Libanon-krigen i 2006. Piloten og navigatøren ble drept da et Cobra-helikopter krasjlandet i nærheten av kibbutz Ginegar i Galilea. Ulykken var tilsynelatende forårsaket av en teknisk feil. Noen kilder sier at halerotoren ser ut til å ha løsnet. Disse rapportene er ikke bekreftet, skriver Ha’aretz. Den ene av de to omkomne personene er identifisert som major Ghai Danor (35). Han etterlater seg kone og fem barn. Krasjlandingen utløste flere kraftige eksplosjoner. Det tok over én time for redningsmannskapene å få kontroll på flammene. Israelske luftstyrker har benyttet det amerikanske Cobra-helikopteret siden 1970-tallet. Alderen på maskinene begynner å gjøre vedlikeholdsarbeidet mer utfordrende, påpeker Amos Harel i Ha’aretz. Sjef for luftstyrkene, generalmajor Ido Nehushtan har beordret alle Cobra-helikopter til å holde seg på bakken inntil granskningen av gårsdagens ulykke er avsluttet. Det er ti år siden sist det var en ulykke i Israel med en Cobra-maskin. I mars 1998 styrtet et Cobra-helikopter i Middelhavet utenfor byen Netanya. Under Den andre Libanon-krigen ble tre Apache-helikopter innblandet i ulykker, to i kollisjon med hverandre og en tredje på grunn av en teknisk feil. En pilot ble drept i kollisjonen og to piloter i den andre krasjlandingen. Hizbollah klarte å skyte ned et israelsk Yasur-helikopter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart