Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Utløste ordkrig om Jerusalem og forhandlingene

Israel har akseptert å starte forhandlinger med palestinerne om Jerusalem, signaliserte USAs generalkonsul Jacob Walles til den palestinske avisen Al-Ayyam denne uken. Han fortalte at USAs utenriksminister Condoleezza Rice ønsker å legge våpenhvilelinjene fra 1949 til grunn for forhandlingene, også når det gjelder forhandlingene om Jerusalem. Grensejusteringer kan bli aktuelt hvis partene blir enige om dette. Israelske regjeringskilder sier uttalelsene til Walles er "høyst upassende", siden partene er enige om å holde forhandlingsprosessen hemmelig.

– Det som ble sagt [av Walles] "var ikke korrekt", sa utenriksminister Tzipi Livni i et intervju med Kanal 1. Hun avviste å svare da hun ble spurt om hennes syn på å oppgi kontroll av arabiske bydeler i Jerusalem. Statsminister Ehud Olmert sa torsdag kveld at Jerusalem-spørsmålet vil bli utsatt helt til slutt av forhandlingene. – Vi har gjort betydelige framskitt, men vi har ikke startet forhandlingene om Jerusalem ennå, sa Olmert til flere hundre Kadima-medlemmer under et møte i Ramat Gan. Også fra Washington har det kommet korreksjoner til Walles. – Den amerikanske regjeringen har ikke tatt noen stilling i grensespørsmålet, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet. – En fremstående amerikansk tjenestemann som deltok i diskusjonene avviste at den israelske siden, ledet av sjefsforhandler Tzipi Livni, har vært villig til å forhandle når det gjelder Jerusalem, heter det videre i uttalelsen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart