Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Livni får 42 dager på å danne ny regjering

Etter at Tzipi Livni formelt er erklært som Kadima-partiets nye leder, er det ventet at statsminister Ehud Olmert skal levere sin avskjedssøknad til president Shimon Peres. Rapporter i israelsk presse tyder på at Olmert vil gjøre dette etter regjeringsmøtet søndag. Andre meldinger har indikert at han kan komme til å vente over den jødiske høytiden Rosh Hashana som er i månedsskiftet september-oktober. Etter at Peres har mottatt avskjedssøknaden må han finne et nytt Knesset-medlem som kan ha håp om å danne en regjering med parlamentarisk støtte. Det er mest sannsynlig at han da velger Livni. Den nyvalgte Kadima-lederen har deretter 42 dager på seg til å danne en ny koalisjonsregjering. Dersom det viser seg umulig å danne en ny regjering, vil nyvalg avholdes i løpet av 90 dager. Deretter vil prosessen med å danne en ny regjering startet på nytt, denne gang med en ny sammensetning av Knesset. Olmert fortsetter som fungerende statsminister etter at en ny regjering er godkjent av Knesset.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart